Μους καρύδας Μους καρύδας

Μους καρύδας

ΓΙΑ 6-8 ΜΟΥΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (15 votes)

INGREDIENTS

Για τη μους

  • 500 γρ. πουρέ καρύδα
  • 12 γρ. ζελατίνη
  • 125 γρ. μαρέγκα ελβετική
  • 380 γρ. σαντιγί, ελαφριά χτυπημένη

DIRECTIONS

Για τη μους

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε παγωμένο νερό.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τον πουρέ, σουρώνουμε την μαλακωμένη ζελατίνη και την προσθέτουμε στον πουρέ. Ανακατεύουμε καλά μ' ένα σύρμα, έτσι ώστε να διαλυθεί καλά η ζελατίνη.

Μεταφέρουμε το μείγμα σ' ένα μεγάλο μπολ και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, με απαλές κινήσεις, προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στον πουρέ της καρύδας, ώστε ν' αραιώσει και να γίνει πιο αφράτο το μείγμα. Ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα. Προσθέτουμε και τη σαντιγί και ομογενοποιούμε.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.

Για τη μους

  • 500 γρ. πουρέ καρύδα
  • 12 γρ. ζελατίνη
  • 125 γρ. μαρέγκα ελβετική
  • 380 γρ. σαντιγί, ελαφριά χτυπημένη

Για τη μους

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε παγωμένο νερό.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τον πουρέ, σουρώνουμε την μαλακωμένη ζελατίνη και την προσθέτουμε στον πουρέ. Ανακατεύουμε καλά μ' ένα σύρμα, έτσι ώστε να διαλυθεί καλά η ζελατίνη.

Μεταφέρουμε το μείγμα σ' ένα μεγάλο μπολ και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, με απαλές κινήσεις, προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στον πουρέ της καρύδας, ώστε ν' αραιώσει και να γίνει πιο αφράτο το μείγμα. Ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα. Προσθέτουμε και τη σαντιγί και ομογενοποιούμε.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner