Μιλφέιγ με σοκολάτα & βανίλια Μιλφέιγ με σοκολάτα & βανίλια

Μιλφέιγ με σοκολάτα & βανίλια

ΓΙΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 30Χ24
FiveStar: 
Average: 4.3 (65 votes)

INGREDIENTS

Για το τελείωμα του πιάτου

  • 300 γρ. σαντιγί
  • 280 γρ. μπισκότα
  • κρέμα σοκολάτας
  • κρέμα βανίλιας
  • κακάο σκόνη

Για τα 2 είδη κρέμας

  • 1,4 κιλά κρέμα γάλακτος 
  • 15 γρ. ζελατίνη
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κουβερτούρα 70 %
  • 2 στικ βανίλια φυσική

DIRECTIONS

Για το τελείωμα του πιάτου

Στρώνουμε την επιφάνεια του ταψιού με μια στρώση από μπισκότα και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας.

Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα. 

Αποσύρουμε το ταψί από το ψυγείο και στρώνουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα. 

Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα της σοκολάτας και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα. 

Πριν σερβίρουμε, στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με σκόνη κακάο.

Για τα 2 είδη κρέμας

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Βάζουμε το ένα κιλό της κρέμας, τη ζάχαρη, και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σουρώνουμε την κρέμα σε μια κανάτα και κρατάμε τη μισή ποσότητα του μείγματος στην άκρη.

Την άλλη μισή την ανακατεύουμε προσεκτικά με την κουβερτούρα σε ένα μπολ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (400 γρ.) και ανακατεύουμε.

Κρυώνουμε τις 2 κρέμες στους 30°C.

Για το τελείωμα του πιάτου

  • 300 γρ. σαντιγί
  • 280 γρ. μπισκότα
  • κρέμα σοκολάτας
  • κρέμα βανίλιας
  • κακάο σκόνη

Για τα 2 είδη κρέμας

  • 1,4 κιλά κρέμα γάλακτος 
  • 15 γρ. ζελατίνη
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κουβερτούρα 70 %
  • 2 στικ βανίλια φυσική

Για το τελείωμα του πιάτου

Στρώνουμε την επιφάνεια του ταψιού με μια στρώση από μπισκότα και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας.

Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα. 

Αποσύρουμε το ταψί από το ψυγείο και στρώνουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα. 

Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα της σοκολάτας και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα. 

Πριν σερβίρουμε, στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με σκόνη κακάο.

Για τα 2 είδη κρέμας

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Βάζουμε το ένα κιλό της κρέμας, τη ζάχαρη, και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σουρώνουμε την κρέμα σε μια κανάτα και κρατάμε τη μισή ποσότητα του μείγματος στην άκρη.

Την άλλη μισή την ανακατεύουμε προσεκτικά με την κουβερτούρα σε ένα μπολ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (400 γρ.) και ανακατεύουμε.

Κρυώνουμε τις 2 κρέμες στους 30°C.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner