Στήθος κοτόπουλο σοτέ με σπανάκι, μπέικον και λιαστές ντομάτες Στήθος κοτόπουλο σοτέ με σπανάκι, μπέικον και λιαστές ντομάτες

Στήθος κοτόπουλο σοτέ με σπανάκι, μπέικον και λιαστές ντομάτες

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.9 (12 votes)

INGREDIENTS

Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 στήθη κοτόπουλου, με πέτσα 
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  • 60 γρ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 30 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη ζουλιέν
  • 50 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 5 γρ. χυμό λεμονιού
  • ξύσμα  λεμονιού
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τα λαχανικά

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φινόκιο κομμένο σε χοντρές φέτες πάχους 1 εκ.
  • 50 γρ. μπέικον, κομμένο ζουλιέν μεγάλο
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε πλάγιες φέτες
  • 200 γρ. σπανάκι φύλλα, καθαρισμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές και τοποθετούμε στο τηγάνι από τη μεριά της πέτσας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δημιουργηθεί τραγανή κρούστα στην πέτσα του κοτόπουλου και να έχει σχεδόν ψηθεί εσωτερικά. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο αλλά να μείνει ζουμερό. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, πετάμε τα λίπη και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ζωμό και τις λιαστές ντομάτες, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ.  Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί.  Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Για τα λαχανικά

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το φινόκιο, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα.

Ζεσταίνουμε  άλλο ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτουμε το σοταρισμένο φινόκιο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με το κοτόπουλο.

Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 στήθη κοτόπουλου, με πέτσα 
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  • 60 γρ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 30 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη ζουλιέν
  • 50 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 5 γρ. χυμό λεμονιού
  • ξύσμα  λεμονιού
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τα λαχανικά

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φινόκιο κομμένο σε χοντρές φέτες πάχους 1 εκ.
  • 50 γρ. μπέικον, κομμένο ζουλιέν μεγάλο
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε πλάγιες φέτες
  • 200 γρ. σπανάκι φύλλα, καθαρισμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές και τοποθετούμε στο τηγάνι από τη μεριά της πέτσας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δημιουργηθεί τραγανή κρούστα στην πέτσα του κοτόπουλου και να έχει σχεδόν ψηθεί εσωτερικά. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο αλλά να μείνει ζουμερό. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, πετάμε τα λίπη και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ζωμό και τις λιαστές ντομάτες, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ.  Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί.  Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Για τα λαχανικά

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το φινόκιο, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα.

Ζεσταίνουμε  άλλο ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτουμε το σοταρισμένο φινόκιο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με το κοτόπουλο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner