Κέτσαπ Πιπεριάς

Κέτσαπ Πιπεριάς

ΓΙΑ 200 ΓΡ
FiveStar: 
Average: 4.6 (38 votes)

INGREDIENTS

Για την κέτσαπ πιπεριάς

  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ξύδι λευκό
  • 450 γρ. πιπεριές κόκκινες, καθαρισμένες
  • αλάτι
  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι
  • 5 γρ. σκόρδο

DIRECTIONS

Για την κέτσαπ πιπεριάς

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το ξύδι και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά το σιρόπι. Σε ένα ταψί απλώνουμε τις πιπεριές, προσθέτουμε σκόρδο και πιπεριά τσίλι, αλατίζουμε και περιχύνουμε με το σιρόπι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο πολύ καλά και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 40 λεπτά φροντίζοντας να αναποδογυρίσουμε τις πιπεριές στο μέσο του μαγειρέματος. Προσθέτουμε λίγο νερό σε περίπτωση που έχουν εξατμιστεί αρκετά τα υγρά. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε πολύ καλά. Διορθώνουμε αν χρειάζεται προσθέτοντας από το σιρόπι που έμεινε στο ταψί και το αλάτι.

Για την κέτσαπ πιπεριάς

  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ξύδι λευκό
  • 450 γρ. πιπεριές κόκκινες, καθαρισμένες
  • αλάτι
  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι
  • 5 γρ. σκόρδο

Για την κέτσαπ πιπεριάς

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το ξύδι και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά το σιρόπι. Σε ένα ταψί απλώνουμε τις πιπεριές, προσθέτουμε σκόρδο και πιπεριά τσίλι, αλατίζουμε και περιχύνουμε με το σιρόπι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο πολύ καλά και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 40 λεπτά φροντίζοντας να αναποδογυρίσουμε τις πιπεριές στο μέσο του μαγειρέματος. Προσθέτουμε λίγο νερό σε περίπτωση που έχουν εξατμιστεί αρκετά τα υγρά. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε πολύ καλά. Διορθώνουμε αν χρειάζεται προσθέτοντας από το σιρόπι που έμεινε στο ταψί και το αλάτι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner