Πανακότα Nespresso

Πανακότα Nespresso

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ 150ΓΡ
FiveStar: 
Average: 4.9 (16 votes)

INGREDIENTS

Για την πανακότα

  • 520 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60  γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ζελατίνη
  • 80 γρ.  καφές Νespresso

DIRECTIONS

Για την πανακότα

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τον καφέ σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε και περνάμε από ψιλή σήτα.

Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε το μείγμα ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν οι πανακότες.

Μπορούμε να σερβίρουμε γαρνίροντας με τριμμένο μπισκότο αμυγδάλου (στρεζέλ) ή σκόνη κακάο.

Για την πανακότα

  • 520 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60  γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ζελατίνη
  • 80 γρ.  καφές Νespresso

Για την πανακότα

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τον καφέ σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε και περνάμε από ψιλή σήτα.

Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε το μείγμα ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν οι πανακότες.

Μπορούμε να σερβίρουμε γαρνίροντας με τριμμένο μπισκότο αμυγδάλου (στρεζέλ) ή σκόνη κακάο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner