Κοτόπουλο Tikka Masala Κοτόπουλο Tikka Masala

Κοτόπουλο Tikka Masala

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (96 votes)

INGREDIENTS

Για το μαρινάρισμα

350 γρ. κοτόπουλο μπούτι  φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
150 γρ. γιαούρτι
4 γρ. κουρκουμά
3 γρ. πάπρικα καπνιστή
3 γρ. κύμινο σκόνη
3 γρ. κόλιανδρος τριμμένος
1 γρ. τσίλι σκόνη
10 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
5 γρ. σκόρδο, τριμμένο
5 γρ. αλάτι

Για το τελείωμα του πιάτου
150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο καρέ
5 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
3 γρ. σκόρδο, τριμμένο
1 γρ. τσίλι σκόνη
2 γρ. κουρκουμά
2 γρ. κάρδαμο
2 γρ. κανέλα ξύλο
1 γρ. γαρύφαλλο
1 φύλλο δάφνης
20 γρ. πελτές ντομάτας
140 γρ. ντομάτα κονκασέ από κονσέρβα
35 γρ. κρέμα γάλακτος
10 γρ. ζάχαρη
10 γρ. φρέσκος κόλιανδρος, χοντροκομμένος
αλάτι
λίγο νερό

 

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το μαρινάρισμα

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.


Για το τελείωμα του πιάτου
Τοποθετούμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκρίλ, στους 230C μέχρι να πάρει το κοτόπουλο ωραίο χρυσαφένιο χρώμα αλλά να παραμείνει ζουμερό.  Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ιδρώνουμε καλά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και μόλις μυρίσουν προσθέτουμε τον πελτέ. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αλατίζουμε αν χρειάζεται, προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε.
 

Για το μαρινάρισμα

350 γρ. κοτόπουλο μπούτι  φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
150 γρ. γιαούρτι
4 γρ. κουρκουμά
3 γρ. πάπρικα καπνιστή
3 γρ. κύμινο σκόνη
3 γρ. κόλιανδρος τριμμένος
1 γρ. τσίλι σκόνη
10 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
5 γρ. σκόρδο, τριμμένο
5 γρ. αλάτι

Για το τελείωμα του πιάτου
150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο καρέ
5 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
3 γρ. σκόρδο, τριμμένο
1 γρ. τσίλι σκόνη
2 γρ. κουρκουμά
2 γρ. κάρδαμο
2 γρ. κανέλα ξύλο
1 γρ. γαρύφαλλο
1 φύλλο δάφνης
20 γρ. πελτές ντομάτας
140 γρ. ντομάτα κονκασέ από κονσέρβα
35 γρ. κρέμα γάλακτος
10 γρ. ζάχαρη
10 γρ. φρέσκος κόλιανδρος, χοντροκομμένος
αλάτι
λίγο νερό

 

VIDEO DIRECTIONS

Για το μαρινάρισμα

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.


Για το τελείωμα του πιάτου
Τοποθετούμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκρίλ, στους 230C μέχρι να πάρει το κοτόπουλο ωραίο χρυσαφένιο χρώμα αλλά να παραμείνει ζουμερό.  Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ιδρώνουμε καλά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και μόλις μυρίσουν προσθέτουμε τον πελτέ. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αλατίζουμε αν χρειάζεται, προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε.
 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner