
Για το πιάτο
Σε ένα πιάτο προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτα-chilli, από επάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια και σερβίρουμε με την σάλτσα γιαουρτιού, τα τσιπς πατάτας και τον τηγανητό μαϊντανό.
Για τα κεφτεδάκια
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Ζυγίζουμε 50 γραμμάρια το κάθε κεφτεδάκι και το πλάθουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να είναι μαγειρεμένοι στο εσωτερικό τους. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα τομάτα-chilli
Σε ένα μπολ βάζουμε την τομάτα ψητή, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο και την πάστα chili-garlic.
Για τη σάλτσα γιαούρτι-δυόσμο
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Comments