Φασολάδα Φασολάδα

Φασολάδα

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ 75 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (123 votes)

INGREDIENTS

Για τη φασολάδα

  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, σε μέτριο καρέ
  • 150 γρ. καρότο, με μέτριο καρέ
  • 100 γρ. σέλερι, σε μικρό καρέ
  • 300 γρ. φασόλια, μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
  • 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 30 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1.200 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό 
  • 20 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 14 γρ. αλάτι
  • 1 φύλλο δάφνη

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τη φασολάδα

Σε μια κατσαρόλα ιδρώνουμε τα λαχανικά χωρίς να δώσουμε χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Συνεχίζουμε με τη ντομάτα κονκασέ, τα φασόλια και τον ζωμό κοτόπουλο ή νερό (ζεστό κατά προτίμηση). Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια.

TIP: Αν θέλουμε να χυλώσουμε τη σούπα αλέθουμε μια μικρή ποσότητα από τα στερεά και την επιστρέφουμε στη σούπα.

 

Για τη φασολάδα

  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, σε μέτριο καρέ
  • 150 γρ. καρότο, με μέτριο καρέ
  • 100 γρ. σέλερι, σε μικρό καρέ
  • 300 γρ. φασόλια, μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
  • 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 30 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1.200 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό 
  • 20 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 14 γρ. αλάτι
  • 1 φύλλο δάφνη

VIDEO DIRECTIONS

Για τη φασολάδα

Σε μια κατσαρόλα ιδρώνουμε τα λαχανικά χωρίς να δώσουμε χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Συνεχίζουμε με τη ντομάτα κονκασέ, τα φασόλια και τον ζωμό κοτόπουλο ή νερό (ζεστό κατά προτίμηση). Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια.

TIP: Αν θέλουμε να χυλώσουμε τη σούπα αλέθουμε μια μικρή ποσότητα από τα στερεά και την επιστρέφουμε στη σούπα.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner