Κρουασάν με μαρμελάδα ροδάκινο και αμύγδαλα Κρουασάν με μαρμελάδα ροδάκινο και αμύγδαλα

Κρουασάν με μαρμελάδα ροδάκινο και αμύγδαλα

ΓΙΑ 8 ΚΡΟΥΑΣΑΝ
FiveStar: 
Average: 4.5 (8 votes)

INGREDIENTS

Για το κρουασάν

  • 1 κρόκος αυγού
  • 100 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 700 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 320 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο

Για την επάλειψη πριν το ψήσιμο

  • 1 κρόκος αυγού
  • 25 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

DIRECTIONS

Για το κρουασάν

Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το τριμμένο αμύγδαλο, τη ζάχαρη, τον κρόκο και την κρέμα μέχρι το μείγμα να έχει τη μορφή πάστας. Στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και τα κόβουμε σε τριγωνικό σχήμα. Στρώνουμε λίγη ποσότητα από την πάστα αμυγδάλου, στη μεγάλη επιφάνεια του τριγώνου της κάθε ζύμης και λίγο από τη μαρμελάδα ροδάκινο. Τυλίγουμε ρολάροντας το ζυμάρι σπρώχνοντας ελαφρώς, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα και την παλάμη μας. Τοποθετούμε τις άκρες προς τα κάτω και το κάθε κρουασάν στο ταψί με στρωμένο αντικολλητικό  χαρτί. Αλείφουμε με το μείγμα για την επάλειψη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 12-15 λεπτά σε λειτουργία αέρα. Σερβίρονται είτε ζεστά, είτε κρύα.

 

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε φρούτο ή λίγη λιωμένη σοκολάτα μετά το ψήσιμο.

Για το κρουασάν

  • 1 κρόκος αυγού
  • 100 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 700 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 320 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο

Για την επάλειψη πριν το ψήσιμο

  • 1 κρόκος αυγού
  • 25 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για το κρουασάν

Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το τριμμένο αμύγδαλο, τη ζάχαρη, τον κρόκο και την κρέμα μέχρι το μείγμα να έχει τη μορφή πάστας. Στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και τα κόβουμε σε τριγωνικό σχήμα. Στρώνουμε λίγη ποσότητα από την πάστα αμυγδάλου, στη μεγάλη επιφάνεια του τριγώνου της κάθε ζύμης και λίγο από τη μαρμελάδα ροδάκινο. Τυλίγουμε ρολάροντας το ζυμάρι σπρώχνοντας ελαφρώς, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα και την παλάμη μας. Τοποθετούμε τις άκρες προς τα κάτω και το κάθε κρουασάν στο ταψί με στρωμένο αντικολλητικό  χαρτί. Αλείφουμε με το μείγμα για την επάλειψη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 12-15 λεπτά σε λειτουργία αέρα. Σερβίρονται είτε ζεστά, είτε κρύα.

 

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε φρούτο ή λίγη λιωμένη σοκολάτα μετά το ψήσιμο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner