Νηστίσιμα brownies με ταχίνι και μπανάνα Νηστίσιμα brownies με ταχίνι και μπανάνα

Νηστίσιμα brownies με ταχίνι και μπανάνα

Για 12 τμχ των 90 γρ. 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (52 votes)

INGREDIENTS

Για τα Brownies

  • 300 γρ. ταχίνι

  • 350 γρ. μπανάνα

  • 250 γρ. σοκολάτα 70%

  • 250 γρ. μαύρη ζάχαρη

  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 6 γρ. αλάτι

  • 9 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο ταχίνι κακάο

  • 120 γρ. ταχίνι με κακάο
  • 70 γρ. γάλα αμυγδάλου

DIRECTIONS

Για τα Brownies

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
Στη συνέχεια σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Στον κάδο ενός μπλέντερ χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το ταχίνι, τη μπανάνα και τη ζάχαρη. Μόλις ομογενοποιηθούν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 180° C.
Τα μπράουνις είναι έτοιμα, όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό τους και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Για τη συγκεκριμένη δόση θα χρειαστούν 25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν και περιχύνουμε με το γλάσο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή άλλο ξηρό καρπό.

Για το γλάσο ταχίνι κακάο

Αναμειγνύουμε το ταχίνι με κακάο με το γάλα αμυγδάλου μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για τα Brownies

  • 300 γρ. ταχίνι

  • 350 γρ. μπανάνα

  • 250 γρ. σοκολάτα 70%

  • 250 γρ. μαύρη ζάχαρη

  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 6 γρ. αλάτι

  • 9 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο ταχίνι κακάο

  • 120 γρ. ταχίνι με κακάο
  • 70 γρ. γάλα αμυγδάλου

Για τα Brownies

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
Στη συνέχεια σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Στον κάδο ενός μπλέντερ χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το ταχίνι, τη μπανάνα και τη ζάχαρη. Μόλις ομογενοποιηθούν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 180° C.
Τα μπράουνις είναι έτοιμα, όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό τους και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Για τη συγκεκριμένη δόση θα χρειαστούν 25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν και περιχύνουμε με το γλάσο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή άλλο ξηρό καρπό.

Για το γλάσο ταχίνι κακάο

Αναμειγνύουμε το ταχίνι με κακάο με το γάλα αμυγδάλου μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner