Πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου Πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου

Πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου

Για 32 τμχ των 30 γρ. 120 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (107 votes)

INGREDIENTS

Για τα κουλουράκια

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 90 γρ. αυγά  
  • 10 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 4 γρ. αλάτι
  • 1 αυγό για επάλειψη
     

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα κουλουράκια

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ, την τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο.
Ζυγίζουμε μπαλάκια 30 γρ. και τα πλάθουμε σε «μακαρόνι» πάχους 1,5 εκ. και μήκους 22 εκ.
Πλάθουμε σε σχήμα πλεξούδας ή σε ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με απόσταση 2 εκ. το ένα από το άλλο. Τα αλείφουμε καλά με το αυγό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 25 λεπτά περίπου.

Για τα κουλουράκια

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 90 γρ. αυγά  
  • 10 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 4 γρ. αλάτι
  • 1 αυγό για επάλειψη
     

VIDEO DIRECTIONS

Για τα κουλουράκια

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ, την τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο.
Ζυγίζουμε μπαλάκια 30 γρ. και τα πλάθουμε σε «μακαρόνι» πάχους 1,5 εκ. και μήκους 22 εκ.
Πλάθουμε σε σχήμα πλεξούδας ή σε ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με απόσταση 2 εκ. το ένα από το άλλο. Τα αλείφουμε καλά με το αυγό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 25 λεπτά περίπου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner