Mai Tai Mai Tai

Mai Tai

ΓΙΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (21 votes)

INGREDIENTS

Για το Mai Tai

  • 50 ml παλαιωμένο ρούμι
  • 15 ml triple sec (λικέρ εσπεριδοειδών)
  • 15 ml σιρόπι πικραμύγδαλο
  • 30 ml φρέσκο χυμό λάιμ
  • 7,5 ml σιρόπι ζάχαρης (2:1)
  • 3 σταγόνες αρωματικά bitters ( προαιρετικό)
  • 1 κορυφή δυόσμου (για τη γαρνιτούρα)
  • 1 φέτα λάιμ (για τη γαρνιτούρα)

Για το σιρόπι ζάχαρης (2:1)

  • 100 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη

DIRECTIONS

Για το Mai Tai

Σε ένα σέικερ τοποθετούμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε πάγο και χτυπάμε δυνατά. Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ένα ποτήρι με πάγο.

Για το σιρόπι ζάχαρης (2:1)

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη. Τοποθετούμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε μπουκάλι, αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή χρησιμοποιούμε αμέσως.

*Tip1 : Αν επιθυμούμε το κοκτέιλ μας να αποκτήσει ακόμα πιο φρουτώδη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε 20 ml χυμό ή πουρέ ανανά.

*Tip2 : Η παραπάνω συνταγή αφορά σιρόπι αναλογίας 2:1 όπου προτείνεται για συνταγές κοκτέιλ. Αν θέλετε να κάνετε πιο αραιό το σιρόπι σας, ακολουθείτε  την συνταγή 1:1, δηλαδή ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης. Για να πετύχετε ισορροπία στην συνταγή του κοκτέιλ σας μεταξύ χυμών και ζάχαρης μπορείτε να ακολουθήσετε τον γενικό κανόνα όπου: 15 ml σιρόπι (2:1) σε 30 ml χυμού. Και 30 ml σιρόπι (1:1) σε 30 ml χυμού.

 

Για το Mai Tai

  • 50 ml παλαιωμένο ρούμι
  • 15 ml triple sec (λικέρ εσπεριδοειδών)
  • 15 ml σιρόπι πικραμύγδαλο
  • 30 ml φρέσκο χυμό λάιμ
  • 7,5 ml σιρόπι ζάχαρης (2:1)
  • 3 σταγόνες αρωματικά bitters ( προαιρετικό)
  • 1 κορυφή δυόσμου (για τη γαρνιτούρα)
  • 1 φέτα λάιμ (για τη γαρνιτούρα)

Για το σιρόπι ζάχαρης (2:1)

  • 100 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη

Για το Mai Tai

Σε ένα σέικερ τοποθετούμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε πάγο και χτυπάμε δυνατά. Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ένα ποτήρι με πάγο.

Για το σιρόπι ζάχαρης (2:1)

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη. Τοποθετούμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε μπουκάλι, αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή χρησιμοποιούμε αμέσως.

*Tip1 : Αν επιθυμούμε το κοκτέιλ μας να αποκτήσει ακόμα πιο φρουτώδη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε 20 ml χυμό ή πουρέ ανανά.

*Tip2 : Η παραπάνω συνταγή αφορά σιρόπι αναλογίας 2:1 όπου προτείνεται για συνταγές κοκτέιλ. Αν θέλετε να κάνετε πιο αραιό το σιρόπι σας, ακολουθείτε  την συνταγή 1:1, δηλαδή ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης. Για να πετύχετε ισορροπία στην συνταγή του κοκτέιλ σας μεταξύ χυμών και ζάχαρης μπορείτε να ακολουθήσετε τον γενικό κανόνα όπου: 15 ml σιρόπι (2:1) σε 30 ml χυμού. Και 30 ml σιρόπι (1:1) σε 30 ml χυμού.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner