Καρπάτσιο λαβράκι Καρπάτσιο λαβράκι

Καρπάτσιο λαβράκι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 20 minutes
FiveStar: 
Average: 3.8 (4 votes)

INGREDIENTS

  • 100 γρ. λαβράκι, φιλέτο, σε λεπτές φέτες (ή άλλο λευκόσαρκο λιπαρό ψάρι)
  • 1 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 10 γρ. λεμόνι χυμός
  • 3 γρ. ανθός αλατιού
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

Σε ένα επίπεδο πιάτο στρώνουμε τις φέτες του ψαριού τη μία δίπλα στην άλλη σε όλη του την επιφάνεια.
Προσθέτουμε από πάνω ομοιόμορφα σε όλο το ψάρι το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, τον ανθό αλατιού και αφήνουμε 2-3 λεπτά να μαριναριστεί. Τέλος ραντίζουμε από πάνω το ελαιόλαδο και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

  • 100 γρ. λαβράκι, φιλέτο, σε λεπτές φέτες (ή άλλο λευκόσαρκο λιπαρό ψάρι)
  • 1 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 10 γρ. λεμόνι χυμός
  • 3 γρ. ανθός αλατιού
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Σε ένα επίπεδο πιάτο στρώνουμε τις φέτες του ψαριού τη μία δίπλα στην άλλη σε όλη του την επιφάνεια.
Προσθέτουμε από πάνω ομοιόμορφα σε όλο το ψάρι το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, τον ανθό αλατιού και αφήνουμε 2-3 λεπτά να μαριναριστεί. Τέλος ραντίζουμε από πάνω το ελαιόλαδο και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner