Γαλλικός όρος που σημαίνει «ορεκτικό».
Πρόκειται για μια μικρή ποσότητα κάποιας εκλεκτής λιχουδιάς, που απολαμβάνουν οι συνδαιτυμόνες στην αρχή ενός γεύματος σαν προσφορά από το εστιατόριο ή τον σεφ.
Το amuse-gueule είναι μια γεύση καλωσορίσματος που καταναλώνεται σε μια-δυο μπουκιές. Δεν ανήκει στην κατηγορία των ορεκτικών ενός μενού, ούτε μπορεί κανείς να το παραγγείλει. Αποτελεί απλά ένα μικρό κέρασμα που προϊδεάζει για το γεύμα που θα ακολουθήσει και συνήθως συστήνει κατά κάποιο τρόπο τη φιλοσοφία του σεφ και του εστιατορίου στον πελάτη που το δοκιμάζει.