Είναι η μεταφορά μικροβίων από ένα τρόφιμο σε ένα άλλο εξαιτίας των κακών πρακτικών υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων στην κουζίνα. Αν για παράδειγμα ακουμπήσουμε ένα κοτόπουλο πάνω σε ένα φρούτο, τότε τα μικρόβια από το κοτόπουλο θα μεταφερθούν στο φρούτο, το οποίο μετατρέπεται πλέον σε επικίνδυνο τρόφιμο, καθώς μη γνωρίζοντας πως έχει μολυνθεί από τα μικρόβια του κοτόπουλου δεν θα πάρουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις που κανονικά θα παίρναμε κατά τη διαχείριση για να είμαστε ασφαλείς.