Τα δημητριακά που αλέθονται μαζί με τον φλοιό τους δίνουν αλεύρι ολικής άλεσης. Αλεύρι ολικής άλεσης μπορεί να γίνει από το σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη, τη βρόμη, το καλαμπόκι, αλλά και από το ρύζι, από το οποίο παίρνουμε το ρυζάλευρο.
Τα δημητριακά που αλέθονται μαζί με τον φλοιό τους δίνουν αλεύρι ολικής άλεσης. Αλεύρι ολικής άλεσης μπορεί να γίνει από το σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη, τη βρόμη, το καλαμπόκι, αλλά και από το ρύζι, από το οποίο παίρνουμε το ρυζάλευρο.