Το προϊόν που προκύπτει από το μαγείρεμα της ζάχαρης σε υψηλή θερμοκρασία, κατά τη διάρκεια του οποίου η ζάχαρη μετατρέπεται σε παχύρρευστο υγρό με σκούρο καφέ χρώμα. Μόλις η θερμοκρασία πέσει, η καραμέλα γίνεται σκληρή και εύθραυστη.
Το προϊόν που προκύπτει από το μαγείρεμα της ζάχαρης σε υψηλή θερμοκρασία, κατά τη διάρκεια του οποίου η ζάχαρη μετατρέπεται σε παχύρρευστο υγρό με σκούρο καφέ χρώμα. Μόλις η θερμοκρασία πέσει, η καραμέλα γίνεται σκληρή και εύθραυστη.