Βλαστοί φουντωτού φυτού που καλλιεργείται στην Ευρασία. Στη χώρα μας υπάρχουν αυτοφυή σπαράγγια σε πολλές περιοχές.
Διαλέξτε πράσινα ή άσπρα, σφιχτά και τραγανά κοτσάνια, ισοπαχή, με σφιχτά κλεισμένες άκρες. Στα άγουρα σπαράγγια κόβουμε μόνο το ξυλώδες κοτσάνι, ενώ τα ωριμότερα ίσως χρειαστούν καθάρισμα. Μαγειρέψτε τα για πολύ λίγο, για να διατηρήσουν το καλό τους χρώμα και την υφή.
Διατηρούνται τυλιγμένα σε χαρτί κουζίνας, χωρίς ίχνος υγρασίας, μέσα σε πλαστική σακούλα καλά κλεισμένη, από 3 έως 5 ημέρες στο ψυγείο.