Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί δεν φουσκώνει το κέικ. Οι πιθανοί λόγοι που μπορεί να συμβεί αυτό, είναι:
• Το βούτυρο είναι πολύ μαλακό για να χτυπηθεί σε κρέμα.
• Το μείγμα του κέικ περιέχει περισσότερο ή λιγότερο λίπος από αυτό που απαιτεί η συνταγή. Επίσης, μπορεί να περιέχει λιγότερη ζάχαρη από την απαιτούμενη, είτε να φταίει το λιγότερο ή περισσότερο υγρό στο μείγμα.
• Το μείγμα του κέικ δεν χτυπήθηκε πάρα πολύ.
• Η θερμοκρασία του φούρνου δεν είναι πολύ δυνατή.
• Το μείγμα του κέικ δεν έχει αρκετή ποσότητα διογκωτικών, όπως μπέικιν πάουντερ, ή τα διογκωτικά είναι παλιά και έχουν ξεθυμάνει.