

Για να καταλάβετε ότι το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία για τηγάνισμα, η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικό θερμόμετρο.
Η κατάλληλη θερμοκρασία για τηγάνισμα των περισσότερων τροφίμων είναι 180°C, αν και κατά περίπτωση μπορεί να χρειαστεί χαμηλότερη ή υψηλότερη θερμοκρασία.
Αν δεν έχετε θερμόμετρο, ρίξτε ένα μικρό κομμάτι ψωμί στο λάδι και παρατηρήστε το τηγάνισμά του. Αν ροδίσει και γίνει τραγανό εξωτερικά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα (σε 1-2 λεπτά δηλαδή), σημαίνει πως το λάδι είναι στη σωστή θερμοκρασία.