Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες σχάρας που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για μπάρμπεκιου (BBQ) :
α) Σχάρα με κάρβουνο
β) Σχάρα με γκάζι
Είναι σίγουρο πως η παραδοσιακή σχάρα με τα κάρβουνα επιφέρει καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, με τίμημα βεβαίως την αυξημένη προσωπική εργασία.
Εάν όμως η έλλειψη χρόνου μας εμποδίζει να ασχοληθούμε με το κάρβουνο, τότε το καλύτερο είναι να καταφύγουμε στη λύση του γκαζιού. Με σωστή επιλογή των πρώτων υλών και ακολουθώντας τις σωστές διαδικασίες, μπορούμε να έχουμε ένα επίσης πολύ καλό αποτέλεσμα. Η όποια διαφορά προκύπτει σε γευστικό επίπεδο είναι αμελητέα, ειδικά σε σχέση με τον κόπο που έχει καταβληθεί.
Επιλέξτε μια σχάρα με μεγάλη επιφάνεια ψησίματος και κατά προτίμηση με καπάκι, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να διατηρηθεί ζεστό το φαγητό μετά το ψήσιμο.