Σε πολλές συνταγές χρειαζόμαστε μαλακωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή αλλιώς βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν τα υλικά αυτά είναι πολύ κρύα ή πολύ ζεστά, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το αποτέλεσμα της συνταγής.
Οι παρακάτω ενδείξεις μας βοηθούν να καταλάβουμε ότι το βούτυρο ή η μαργαρίνη βρίσκονται στην κατάλληλη θερμοκρασία:
- Μπορούμε να λυγίσουμε το κομμάτι με τα δάχτυλά μας.
- Όταν πιέζουμε την επιφάνεια με το δάχτυλό μας, υποχωρεί χωρίς να παραμορφώνεται.
- Δεν υπάρχει λιωμένο υλικό εξωτερικά.