Είναι πολύ σημαντικό τα κομμάτια από τα τρόφιμα που θα επιλέξουμε για πανάρισμα να είναι λεπτά, ένα με δύο δάχτυλα πάχος περίπου. Αυτό συμβαίνει γιατί, αν το τρόφιμο είναι κομμένο σε χοντρά κομμάτια, είναι πολύ πιθανό η κρούστα να καεί μέχρι τη στιγμή που θα είναι έτοιμο το εσωτερικό.
Επίσης, για τη σωστή απόλαυση ενός παναρισμένου τροφίμου, θα πρέπει να υπάρχει σωστή αναλογία της τραγανής κρούστας προς τη σάρκα του τροφίμου. Αν η αναλογία της σάρκας είναι μεγαλύτερη από αυτή που πρέπει, τότε θα χαθεί η αίσθηση της κρούστας.