Δείτε τα βήματα για την παρασκευή κρέμας κατσαρόλας, όπως η κρέμα ζαχαροπλαστικής, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.
-
Τοποθετούμε το μείγμα γάλακτος και κρέμας γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και τα αρωματικά αν χρησιμοποιούμε (π.χ. βανίλια, κανέλα κ.λπ.) σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε χωρίς ανακάτεμα, έως ότου το μείγμα να έρθει λίγο πριν από το σημείο βρασμού (80°C περίπου).
-
Σε ένα μπολ βάζουμε την άλλη μισή ζάχαρη, το άμυλο και τους κρόκους και αναμειγνύουμε.
-
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα της κρέμας στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας διαρκώς.
-
Μόλις προσθέσουμε αρκετό γάλα ώστε να ζεσταθεί το μείγμα των κρόκων, το προσθέτουμε στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με μια κουτάλα μέχρι να πήξει αρκετά και να κοχλάσει.
-
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προαιρετικά , σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε βούτυρο.
-
Απλώνουμε την κρέμα σε ένα σκεύος ώστε να κρυώσει.
-
Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.