 TIPS
                                                                                        TIPS
                                         
              Η μέθοδος ποσέ χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες: το ρηχό και το βαθύ.
Και οι δύο περιλαμβάνουν το μαγείρεμα του τροφίμου μέσα σε κάποιο υγρό, με τη βασική διαφορά πως στο ρηχό ποσέ το υγρό έρχεται μέχρι το 1/3 του ύψους του τροφίμου, ενώ στο βαθύ ποσέ το τρόφιμο καλύπτεται εντελώς από το υγρό.
Το υγρό αυτό συνήθως είναι ένα μείγμα από ζωμό ή νερό, κάποιο όξινο στοιχείο, όπως χυμός λεμονιού, ξίδι ή κρασί, αρωματικά λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά. Το υγρό μπορεί να έχει σουρωθεί ή και να περιέχει αυτά τα λαχανικά κατά το ποσάρισμα του τροφίμου.
	 
Τρόφιμα κατάλληλα για ρηχό ποσέ είναι:
• Μαλακά και μικρού μεγέθους φιλέτα πουλερικών, κρεάτων και ψαριών
• Όστρακα και θαλασσινά
Το σκεύος που θα χρειαστούμε για αυτή τη μέθοδο μαγειρέματος είναι ένα τηγάνι ή μια πλατιά κατσαρόλα με χαμηλά τοιχώματα.
Δείτε τα βήματα της διαδικασίας, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.
- 
                                                                Φέρνουμε το υγρό στην κατάλληλη θερμοκρασία, δηλαδή λίγο κάτω από το σημείο βρασμού.   
- 
                                                                Αλατίζουμε το τρόφιμο.   
- 
                                                                Τοποθετούμε στο υγρό.   
- 
                                                                Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι το τρόφιμο να μαγειρευτεί.   
- 
                                                                Βγάζουμε το τρόφιμο από το σκεύος και φτιάχνουμε τη σάλτσα συμπυκνώνοντας τον ζωμό που έχει περισσέψει και προσθέτοντας υλικά όπως ελαιόλαδο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, βότανα, λαχανικά κ.λπ.   

 
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                        