Πώς να ποσάρουμε – Το ρηχό ποσέ ως ένας βασικός τρόπος ψησίματος

Πώς να ποσάρουμε – Το ρηχό ποσέ ως ένας βασικός τρόπος ψησίματος

Η μέθοδος ποσέ χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες: το ρηχό και το βαθύ.

Και οι δύο περιλαμβάνουν το μαγείρεμα του τροφίμου μέσα σε κάποιο υγρό, με τη βασική διαφορά πως στο ρηχό ποσέ το υγρό έρχεται μέχρι το 1/3 του ύψους του τροφίμου, ενώ στο βαθύ ποσέ το τρόφιμο καλύπτεται εντελώς από το υγρό.

Το υγρό αυτό συνήθως είναι ένα μείγμα από ζωμό ή νερό, κάποιο όξινο στοιχείο, όπως χυμός λεμονιού, ξίδι ή κρασί, αρωματικά λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά. Το υγρό μπορεί να έχει σουρωθεί ή και να περιέχει αυτά τα λαχανικά κατά το ποσάρισμα του τροφίμου.


 

Τρόφιμα κατάλληλα για ρηχό ποσέ είναι:

• Μαλακά και μικρού μεγέθους φιλέτα πουλερικών, κρεάτων και ψαριών

• Όστρακα και θαλασσινά

 

Το σκεύος που θα χρειαστούμε για αυτή τη μέθοδο μαγειρέματος είναι ένα τηγάνι ή μια πλατιά κατσαρόλα με χαμηλά τοιχώματα.

 

Δείτε τα βήματα της διαδικασίας, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.

  1. Φέρνουμε το υγρό στην κατάλληλη θερμοκρασία, δηλαδή λίγο κάτω από το σημείο βρασμού.

    step
  2.  Αλατίζουμε το τρόφιμο.

    step
  3. Τοποθετούμε στο υγρό.

    step
  4. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι το τρόφιμο να μαγειρευτεί.

    step
  5. Βγάζουμε το τρόφιμο από το σκεύος και φτιάχνουμε τη σάλτσα συμπυκνώνοντας τον ζωμό που έχει περισσέψει και προσθέτοντας υλικά όπως ελαιόλαδο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, βότανα, λαχανικά κ.λπ.

    step

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner