Το φιλετάρισμα των ψαριών δεν είναι κάτι δύσκολo, αλλά απαιτεί σωστή τεχνική και κατάλληλα εργαλεία.
Βασικές οδηγίες:
• Πριν ξεκινήσετε το φιλετάρισμα, απομακρύνετε πρώτα τα εντόσθια και τα λέπια και πλύνετε καλά το ψάρι.
• Στεγνώστε καλά το ψάρι από την υγρασία του.
• Χρησιμοποιήστε την άκρη του μαχαιριού και δουλέψτε με αργές και σταθερές κινήσεις, διατηρώντας πάντα το μαχαίρι κοντά στο κόκκαλο.
• Μην ξεχάσετε να φυλάξετε τα κόκκαλα γιατί χρησιμεύουν στην παρασκευή ζωμού!
Εργαλεία
Για το φιλετάρισμα, θα χρειαστείτε:
• Ένα μαχαίρι ξεκοκαλίσματος, κατά προτίμηση εύκαμπτο.
• Μια επιφάνεια κοπής.
Ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών, μπορείτε να δείτε τα βήματα της διαδικασίας για το φιλετάρισμα ενός στρογγυλού ψαριού.