Προέλευση
Έχει εξελιχθεί σ’ ένα trendy σταφύλι, που σταδιακά έχει φυτευτεί σε διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο. Ωστόσο, σύγχρονος τόπος καταγωγής αυτής της ξένης, λευκής ποικιλίας είναι ο νότιος Ροδανός και συγκεκριμένα η περιοχή του Condrieu.
Αρώματα
Ισχυρά αρώματα λουλουδιών, ροδάκινο, βερίκοκο και σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις, αέρα φρεσκάδας.
Στόμα
Στρογγυλά κρασιά, συνήθως ξηρά, με χαμηλή οξύτητα.
Γενικές πληροφορίες
Ιδιαίτερη και δύσκολη ποικιλία από αμπελουργική και οινοποιητική σκοπιά. Πλούσια αρωματική ωστόσο! Κάποιοι οίνοι μπορεί να παλαιώσουν, αλλά τον καλύτερό τους χαρακτήρα τον δείχνουν στην νιότη τους, όπου είναι στο πιο πληθωρικό στάδιο. Συνοδεύει fois gas πατέ ή στη σχάρα.