Προέλευση
Η Champagne είναι Ονομασία Προέλευσης αφρωδών κρασιών, της περιοχής Champagne της Γαλλίας.
Αρώματα
Ανάλογα το στυλ και τον παραγωγό, χαρακτηρίζεται από αρώματα λεμονάτα, φρουτώδη, ελαφριά ανθικά καθώς και αρώματα ζυμών όπως ψωμί, croissant, brioche, tarte & tatin.
Στόμα
Η Champagne είναι ξηρή, τραγανή, λεμονάτη, και κάποιες φορές πολύπλοκη.
Γενικές πληροφορίες
Η σαμπάνια γίνεται με την μέθοδο της 2ης ζύμωσης στη φιάλη, γνωστή ως method classic ή method champanoise, μιας και ανακαλύφθηκε σ’ αυτήν την περιοχή. Η ποικιλιακή της σύνθεση είναι blend των ποικιλιών chardonay, pinot noir και pinot meunier.