Παραγωγή
Οι πιο σημαντικές χώρες παραγωγής των ALE είναι Αγγλία , Ιρλανδία , Βέλγιο, Ολλανδία & Η.Π.Α.
Το είδος αυτό αναφέρεται στη μπύρα που παράγεται με χρήση του ζυμομύκητα ''Saccharomyces cerevisiae''. Στα ελληνικά αποκαλείται και ''αφροζύμωτη'' μπύρα ή μπύρα αφροζύμης, διότι η συγκεκριμένη μαγιά, κατά τη διάρκεια της ζύμωσης ανέρχεται στην επιφάνεια του μούστου.
Χαρακτηριστικά
Κύριο χαρακτηριστικό όλων των ALE είναι το φρουτώδες άρωμά τους και το πλούσιο σώμα τους.
Διακρίνονται σε αναρίθμητες υποκατηγορίες, των οποίων η ταξινόμηση γίνεται βάση του χρώματος τους, των συστατικών τους και των οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών.