Για τα λαχανικά και το τελείωμα του πιάτου
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρέας, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε σ' ένα σκεύος.
Επαναφέρουμε το τηγάνι στην φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Ρίχνουμε τα νουντλς, την σάλτσα και τις φύτρες και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε τα νούντλς ζεστά.
Για τη σάλτσα κύμινο-λέμονγκρας
Σ’ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό.
Προσθέτουμε το λέμονγκρας και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι το σιρόπι ν’ αποκτήσει μια σχετικά παχύρευστη υφή.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του κορν φλάουρ) και ανακατεύουμε καλά.
Επαναφέρουμε στη φωτιά και πήζουμε ελαφρά με το κορν φλάουρ.
Σχόλια