Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε μία-μία με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (1 με 11/2 ώρα). Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές και με ένα πιρούνι τις σπάμε τόσο όσο να έχει τη μορφή του πουρέ, αλλά παράλληλα να υπάρχουν και μικρά κομμάτια πατάτας. Προσθέτουμε αλάτι, σκορδόλαδο και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πατάτες σπαστές
Για 2 κιλά (περίπου)
FiveStar:
ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά πατάτα ολόκληρη
- 55 γρ. σκορδόλαδο
- 25 γρ. αλάτι
- 180 γρ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε μία-μία με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (1 με 11/2 ώρα). Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές και με ένα πιρούνι τις σπάμε τόσο όσο να έχει τη μορφή του πουρέ, αλλά παράλληλα να υπάρχουν και μικρά κομμάτια πατάτας. Προσθέτουμε αλάτι, σκορδόλαδο και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Σχόλια