Για τον αρακά γιαχνί
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το νερό, τις πατάτες και τον αρακά. Αλατίζουμε, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον άνηθο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.
Σχόλια