Το Κίμτσι (Kimchi) είναι το Κορεάτικο τουρσί το οποίο φτιάχνεται από διάφορα λαχανικά και είναι πολύ διαδεδομένο ορεκτικό στη Ν. Κορέα.
Συνήθως φτιάχνεται με Κινέζικο λάχανο. Kατά τη διαδικασία παρασκευής του πραγματοποιείται ζύμωση (fermentation), η οποία βοηθάει στη συντήρηση τροφίμων εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια.
Το λάχανο εμποτίζεται σε νερό με αλάτι. Με αυτό τον τρόπο εξουδετερώνονται τα επιβλαβή για τον οργανισμό βακτήρια. Τα υπόλοιπα βακτηρίδια προκαλούν ζύμωση και μετατρέπουν τα σάκχαρα και τους υδατάνθρακες σε γαλακτικό οξύ. Έπειτα στραγγίζεται και ανακατεύεται με υλικά όπως σκόρδο, τζίντζερ, τσίλι πιπεριές, ρέβα, φρέσκο κρεμμύδι, πάστα γαρίδας (shrimp paste).
Δημιουργεί μία πλούσια ένταση στο στόμα και χαρακτηρίζεται από την όξινη και την πικάντικη γεύση του