Τάσος Μαντής - From farm to table
Είδος μαθήματος
On Demand
Κόστος συμμετοχής
45€
Καθηγητής
Tasos Mantis
Στο σεμινάριο αυτό θα μιλήσουμε για την τάση from farm to table και θα δείξουμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε υλικά που έχουμε καλλιεργήσει μόνοι μας ή έχουμε προμηθευτεί από μικρούς τοπικούς παραγωγούς, δημιουργώντας μενού με σύγχρονες τεχνικές.
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ώρες
Συνταγές & Τεχνικές
Οι συνταγές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:
- Μαγιάτικο με ζωμό από γυαλιστερές και κρέμα από καμένα κρεμμύδια
- Αρνί ταρτάρ με παντζάρι και κορόμηλα σε ζύμωση
- Γαρίδες με ιπποφαές , σαμπούκο και βότανα από τον κήπο του Σεφ
- Πράσινες φράουλες με κρέμα από στρείδι, κουκουνάρι και μαυρόφυλλο
Οι τεχνικές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:
- Dry curing
- Emulsion
- Fermentation
- Preservation
- Pickling
- Confit
- Salt crused baked vegetables
- Herb oils
Λίγα λόγια για τον Τάσο Μαντή
Έχοντας περάσει από θέσεις σε διεθνείς κουζίνες όπως στη θέση του Sous-chef του θρυλικού Peter Goossens και Patron-Cuisinier του κορυφαίου τριάστερου του Βελγίου Hof Van Cleve 3* -στα 50 καλύτερα του κόσμου-, αλλά και μαθητεύσει στα εστιατόρια Oud Sluis 3* , Fat Duck 3*, Frantzén 3*, Geranium 3*, Librije 3* , Flocons de Sel 3* και L'enclume 2*. O σεφ Τάσος Μαντής τα τελευταία 7 χρόνια ηγείται της κουζίνας του εστιατορίου Hytra. Το εστιατόριο, όπως και ο ίδιος βραβεύονται κάθε χρόνο τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο με την ανώτερη αναγνώριση να αποτελεί το αστέρι Michelin που διατηρεί εδώ και χρόνια. Στόχος του είναι η ανάδειξη της Ελληνικής κουζίνας μέσα από την Ολιστική προσέγγιση και την βιωσιμότητα των πρώτων υλών.
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Θα θέλατε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα από κοντά (In House); Δηλώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε όταν προγραμματιστεί η διεξαγωγή του.