Για τις φακές
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μελιτζάνα μέχρι να μαλακώσει και να πάρει έντονο χρώμα. Αποσύρουμε τη μελιτζάνα σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.
Επαναφέρουμε το τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.
Βάζουμε τα μανιτάρια, τις φακές, τον ζωμό (ή το νερό) και το ξύσμα λεμονιού και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά.
Στο τέλος προσθέτουμε το τσάιβς και το βούτυρο (ή λάδι) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σχόλια