ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΟΣ
Ρολό γαλοπούλας και Λαχανικά (video)
Τοποθετούμε τη σακούλα με τα λαχανικά στο ζεστό νερό για 1 λεπτό.
Ανοίγουμε τη σακούλα με τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλά αφήνοντας χώρο στη μέση.
Τοποθετούμε τη γαλοπούλα στη μέση του ταψιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C (αέρα) μέχρι η γαλοπούλα να ροδίσει εξωτερικά και να ζεσταθεί εσωτερικά, για 30 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε τη γαλοπούλα από το ταψί και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Τσεκάρουμε τα λαχανικά και αν δεν έχουν αρκετό χρώμα τα βάζουμε πάλι στο φούρνο για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να αποκτήσουν το επιθυμητό χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε σε πιατέλα ή ατομικό πιάτο.
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε 8 ισοπαχείς φέτες και σερβίρουμε σε πιατέλα ή ατομικό πιάτο.
Σερβίρουμε τη σάλτσα στο ατομικό πιάτο.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Συστατικά λαχανικών (vg):
καρότο, σελινόριζα, λαχανάκια βρυξέλλων, θυμάρι, βούτυρο, σκόρδο
Συστατικά γαλοπούλας:
Γαλοπούλα ρολό (γαλοπούλα, κρέμα γάλακτος, ασπράδι αυγού, φυστίκι αιγίνης, σχοινόπρασο, θυμάρι, βούτυρο), σάλτσα μανιτάρια (μαυροδάφνη, κρασί κόκκινο, κρεμμύδι ξερό, σκόρδο, μανιτάρι παριζιέν, μανιτάρι σιτάκε, θυμάρι , ζωμός κοτόπουλο (κόκκαλα κοτόπουλο, δάφνη, μαύρο πιπέρι, καρότο, κρεμμύδι)), γέμιση γαλοπούλας (μοσχάρι, χοιρινό, ελαιόλαδο, σκόρδο, κρασί κόκκινο, ζωμός κοτόπουλο, κρεμμύδι, σταφίδες ξανθές, βερίκοκα αποξηραμένα, κάστανο, κουκουνάρι, μαϊντανός, αλάτι)