ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΟΣ
Τοποθετούμε το Wellington σε ένα σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζουμε από την κατάψυξη και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200C για 25 λεπτά, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 50C χωρίς να βγάλουμε από τον φούρνο και ψήνουμε για:
- 20 λεπτά ακόμα για μέτριο (medium) ψήσιμο που είναι και συνιστάμενο
- 30 λεπτά ακόμα για μέτριο προς καλοψημένο (medium well)
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25 λεπτά προτού κόψουμε - πολύ σημαντικό να μην παρακάμψουμε αυτό το στάδιο!
Τοποθετούμε σε επιφάνεια κοπής και κόβουμε τις 2 άκρες. Τσεκάρουμε τις 2 άκρες γιατί συνήθως εκεί μπορεί να μείνει κάποια ζύμη που δεν έχει ψηθεί πολύ καλά.
Κόβουμε το Wellington με πριονωτό μαχαίρι με σταθερές και γρήγορες κινήσεις όπως στο κόψιμο του ψωμιού. Προτείνουμε να κοπούν 4 ωραίες και ισοπαχείς φέτες. Ακουμπάμε προσεκτικά τις φέτες σε πιατέλα ή ατομικό πιάτο.
Σερβίρουμε τη σάλτσα στο ατομικό πιάτο.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μοσχάρι wellington (μοσχάρι, μουστάρδα dizon, σφολιάτα, κρόκος αυγού, μανιτάρια, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, σκόρδο, θυμάρι, λάδι λευκής τρούφας, πάνκο, γαλοπούλα, κρέμα γάλακτος, ασπράδι αυγού, σχοινόπρασο, θυμάρι, βούτυρο, σάλτσα τρούφα (μαυροδάφνη, κρασί κόκκινο, κρεμμύδι ξερό, σκόρδο, μανιτάρι σιτάκε, θυμάρι , πιπέρι μαύρο, λάδι λευκής τρούφας ζωμός κοτόπουλο (κόκκαλα κοτόπουλο, δάφνη, μαύρο πιπέρι, καρότο, κρεμμύδι)),