Πώς να βράσουμε – Ο βρασμός ως ένας βασικός τρόπος ψησίματος

Πώς να βράσουμε – Ο βρασμός ως ένας βασικός τρόπος ψησίματος

Ο βρασμός μπορεί να χωριστεί σε 2 κατηγορίες, στον σιγανό βρασμό (simmer) και στον κανονικό βρασμό (boil).

Σε σιγανό βρασμό μαγειρεύουμε ζωμούς, σούπες, όσπρια και γενικώς ό,τι χρειάζεται πιο χαμηλή θερμοκρασία.

Σε κανονικό βρασμό μαγειρεύουμε τα περισσότερα λαχανικά (εξαιρούνται οι πατάτες και τα παντζάρια) και τα ζυμαρικά.

Πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει η κατάλληλη ποσότητα αλατιού στο νερό.
 

Τρόφιμα κατάλληλα για βράσιμο είναι:

• Κρεατικά : σιγανός βρασμός μόνο, σκληρά κομμάτια με κόκαλο ή χωρίς

• Ψαρικά : σιγανός βρασμός, κυρίως ολόκληρα

• Λαχανικά : ολόκληρα ή κομμένα

• Ζυμαρικά

 

Δείτε τα βήματα της διαδικασίας, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.

  1. Φέρνουμε το νερό σε βράση.

    step
  2. Αλατίζουμε το νερό που βράζει.

    step
  3. Προσθέτουμε το τρόφιμο και αφήνουμε να βράσει όσο χρειαστεί.

    step

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner