Ο βρασμός μπορεί να χωριστεί σε 2 κατηγορίες, στον σιγανό βρασμό (simmer) και στον κανονικό βρασμό (boil).
Σε σιγανό βρασμό μαγειρεύουμε ζωμούς, σούπες, όσπρια και γενικώς ό,τι χρειάζεται πιο χαμηλή θερμοκρασία.
Σε κανονικό βρασμό μαγειρεύουμε τα περισσότερα λαχανικά (εξαιρούνται οι πατάτες και τα παντζάρια) και τα ζυμαρικά.
Πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει η κατάλληλη ποσότητα αλατιού στο νερό.
Τρόφιμα κατάλληλα για βράσιμο είναι:
• Κρεατικά : σιγανός βρασμός μόνο, σκληρά κομμάτια με κόκαλο ή χωρίς
• Ψαρικά : σιγανός βρασμός, κυρίως ολόκληρα
• Λαχανικά : ολόκληρα ή κομμένα
• Ζυμαρικά
Δείτε τα βήματα της διαδικασίας, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.
-
Φέρνουμε το νερό σε βράση.
-
Αλατίζουμε το νερό που βράζει.
-
Προσθέτουμε το τρόφιμο και αφήνουμε να βράσει όσο χρειαστεί.