Βολβός με κονδύλους καφέ χρώματος, γλυκιά γεύση και τραγανή υφή. Η γεύση θυμίζει αυτήν της αγκινάρας αλλά είναι πιο γλυκιά. Η λευκή σάρκα του μοιάζει με του καρυδιού και αποτελεί πηγή σιδήρου. Δεν έχει καμία σχέση με την Ιερουσαλήμ, αλλά ούτε και με την αγκινάρα, καθώς ανήκει στην οικογένεια των Asteraceae. Η αγκινάρα Ιερουσαλήμ (Helianthus Τuberosus) είναι ένα λαχανικό ρίζας. Έχει διάφορα ονόματα, όπως sunroot ή sunchoke ή earth apple ή topinambur. Η ονομασία προκύπτει από την ιταλική ονομασία για το ηλιοτρόπιο «girasole» που, λόγω παρόμοιου ακούσματος, κατέληξε να έχει το όνομα «Ιερουσαλήμ». Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.