

Ποικιλία πατάτας που χαρακτηρίζεται από το έντονο μωβ χρώμα της και περιέχει έως και δέκα φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά, τις ανθοκυανίνες, σε σύγκριση με τις λευκές πατάτες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το συγκεκριμένο είδος έχει πολλά οφέλη, καθώς διατηρεί τις ιδιότητες του, των αντιοξειδωτικών, ακόμη και μετά το μαγείρεμα. Είναι μικρές σε μέγεθος και η σάρκα τους έχει το ίδιο σκούρο χρώμα που έχει και η φλούδα. Μαγειρεύονται όπως ακριβώς οι υπόλοιπες πατάτες.. Η γεύση τους θυμίζει ελαφρώς κάστανο και η υφή τους είναι αρκετά αμυλώδης, γι' αυτό δίνουν εξαιρετικούς πουρέδες.