VIDEO DIRECTIONS
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αλατίζουμε το σολομό και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σολομό μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα αλλά να παραμείνει ζουμερός. Αποσύρουμε το σολομό από το τηγάνι και κρατάμε τα λίπη.
Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα σπαράγγια, το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να παραμένουν τραγανά για 3 με 4 λεπτά περίπου.
Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα ¾ του κρασιού, προσθέτουμε τις πιπεριές, τον ζωμό κοτόπουλου και φέρνουμε σε βρασμό.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το βούτυρο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά και να δημιουργηθεί μία δεμένη σάλτσα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, προσθέτουμε τα 2 είδη σολομού, τον μαϊντανό, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, το ξύσμα λεμόνι, τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά και να μοιραστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά μέσα στη σάλτσα των ζυμαρικών.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τα ζυμαρικά, μοιράζουμε από πάνω όλα τα υλικά τις σάλτσας που μένουν στο τηγάνι και προσθέτουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια