VIDEO DIRECTIONS
Για τις πένες με λαχανικά
Βράζουμε τα ζυμαρικά.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε.
Προσθέτουμε τα καρότα και, μετά από 2-3 λεπτά, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και τα κρατάμε στη φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις αυτό μυρίσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον ζωμό. Αλατίζουμε πάλι, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να πυκνώσει η κρέμα.
Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Θα υπάρχουν ακόμη υγρά στην κατσαρόλα, αλλά όχι πολλά και σίγουρα όχι πολύ ρευστά, θα είναι σχετικώς «δεμένα».
Kατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε στις πένες το βούτυρο και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Τώρα θα πρέπει οι πένες να έχουν χυλώσει και τα υγρά να έχουν απορροφηθεί. Προσθέτουμε τα φασολάκια και το φρέσκο κρεμμύδι. Τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό και την παρμεζάνα. Τελειώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
* Αν κρίνουμε ότι η σάλτσα έχει πήξει περισσότερο από το επιθυμητό, αραιώνουμε με λίγο νερό από τα ζυμαρικά.
Σχόλια