Σπρινγκ ρολς με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

Σπρινγκ ρολς με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 3.7 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση μανιταριών

  • 500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μαυροδάφνη
  • 2 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί*, τριμμένο
  • Αλάτι

Για τα σπρινγκ ρολς και το τελείωμα του πιάτου

  • Γέμιση μανιταριών
  • 25 φύλλα για σπρινγκ ρολς
  • Αλάτι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση μανιταριών

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε το κάθε είδος μανιταριού χωριστά, φροντίζοντας ν’ ανακατεύουμε συχνά. Μόλις τα μανιτάρια ροδίσουν καλά, τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει καλά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια.

Ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και το θυμάρι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, μέχρι ν' απορροφηθούν εντελώς τα υγρά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί*, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε για αλάτι.

*Αν θέλουμε, μπορούμε εναλλακτικά, αντί για κατσικίσιο τυρί, να χρησιμοποιήσουμε ξινομυζήθρα, στην ίδια ποσότητα! 

Για τα σπρινγκ ρολς και το τελείωμα του πιάτου

Τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας. Κρατάμε τα υπόλοιπα φύλλα σκεπασμένα μ’ ένα πανί.

Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση στο κάτω μέρος του φύλλου. Διπλώνουμε τη δεξιά και αριστερή πλευρά του φύλλου προς τα μέσα, σχηματίζοντας έναν φάκελο. Έπειτα, τυλίγουμε τη γέμιση προς τα επάνω, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του φύλλου και να σχηματιστεί έτσι ένα ρολό.

Τηγανίζουμε στους 180 C, μέχρι το φύλλο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και αποσύρουμε σ’ ένα σκεύος με απορροφητικό  χαρτί.

Σερβίρουμε τα σπρινγκ ρολς ζεστά.

Για τη γέμιση μανιταριών

  • 500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μαυροδάφνη
  • 2 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί*, τριμμένο
  • Αλάτι

Για τα σπρινγκ ρολς και το τελείωμα του πιάτου

  • Γέμιση μανιταριών
  • 25 φύλλα για σπρινγκ ρολς
  • Αλάτι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση μανιταριών

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε το κάθε είδος μανιταριού χωριστά, φροντίζοντας ν’ ανακατεύουμε συχνά. Μόλις τα μανιτάρια ροδίσουν καλά, τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει καλά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια.

Ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και το θυμάρι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, μέχρι ν' απορροφηθούν εντελώς τα υγρά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί*, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε για αλάτι.

*Αν θέλουμε, μπορούμε εναλλακτικά, αντί για κατσικίσιο τυρί, να χρησιμοποιήσουμε ξινομυζήθρα, στην ίδια ποσότητα! 

Για τα σπρινγκ ρολς και το τελείωμα του πιάτου

Τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας. Κρατάμε τα υπόλοιπα φύλλα σκεπασμένα μ’ ένα πανί.

Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση στο κάτω μέρος του φύλλου. Διπλώνουμε τη δεξιά και αριστερή πλευρά του φύλλου προς τα μέσα, σχηματίζοντας έναν φάκελο. Έπειτα, τυλίγουμε τη γέμιση προς τα επάνω, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του φύλλου και να σχηματιστεί έτσι ένα ρολό.

Τηγανίζουμε στους 180 C, μέχρι το φύλλο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και αποσύρουμε σ’ ένα σκεύος με απορροφητικό  χαρτί.

Σερβίρουμε τα σπρινγκ ρολς ζεστά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner