
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρι, τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε την κινόα, τον ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε την ένταση ώστε να σιγοβράζει, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσει η κινόα τα υγρά, να μαγειρευτεί (προτείνουμε al dente) για 8 με 10 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει η κινόα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σε ένα πιάτο σερβίρουμε την κινόα και προσθέτουμε από πάνω το πράσινο μήλο και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Σχόλια