VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σερβίρουμε το γιαούρτι με το σιρόπι και γαρνίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα και δυόσμο.
Για τα σιροπιαστά αποξηραμένα φρούτα
Με ένα μαχαίρι σκίζουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την κανέλα και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη φλούδα από το λεμόνι και το πορτοκάλι και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και συνεχίζουμε να σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τις φλούδες και την κανέλα.
Σχόλια