Τάρτα με καρύδια και σιρόπι σφένδαμου

Τάρτα με καρύδια και σιρόπι σφένδαμου

ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ 23 ΕΚ. 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (17 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την τάρτα

  • 300 γρ. ζύμη για τάρτα, προψημένη
  • 200 γρ. καρύδια,καθαρισμένα και ολόκληρα
  • 170 γρ. αυγά
  • 150 γρ. σιρόπι σφένδαμου
  • 115 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 30 γρ. μπράντι
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τάρτα

Απλώνουμε ομοιόμορφα τα καρύδια στην προψημένη ζύμη της τάρτας. Σε μια μπασίνα ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε καλά τα αυγά, τον σφένδαμο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μπράντι. Ρίχνουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να σφίξει η γέμιση, για 35 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Για την τάρτα

  • 300 γρ. ζύμη για τάρτα, προψημένη
  • 200 γρ. καρύδια,καθαρισμένα και ολόκληρα
  • 170 γρ. αυγά
  • 150 γρ. σιρόπι σφένδαμου
  • 115 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 30 γρ. μπράντι
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Για την τάρτα

Απλώνουμε ομοιόμορφα τα καρύδια στην προψημένη ζύμη της τάρτας. Σε μια μπασίνα ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε καλά τα αυγά, τον σφένδαμο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μπράντι. Ρίχνουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να σφίξει η γέμιση, για 35 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner