Για το στρούντελ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο.
Απλώνουμε ένα φύλλο ζύμης με τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας.
Αλείφουμε με το ¼ του λιωμένου βούτυρου και απλώνουμε το ¼ από το τριμμένο μπισκότο.
Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Κατά μήκος της μακριάς πλευράς απλώνουμε το μισό μείγμα του μήλου, αφήνοντας 2-3 εκ. απόσταση από όλες τις άκρες της ζύμης. Διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές του φύλλου για να σφραγίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σφιχτά ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε και δεύτερο ρολό.
Με πινέλο αλείφουμε τα στρούντελ με λιωμένο βούτυρο. Χαράσσουμε διαγώνια ανά 3 εκ. την επιφάνεια ώστε να σχηματίσουμε 4 κομμάτια σε κάθε ρολό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να πάρουν τα στρούντελ χρυσαφένιο χρώμα, για 25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν κόψουμε.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε τα στρούντελ ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Σχόλια