Για τη μους βατόμουρο
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον μισό πουρέ βατόμουρο, προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τον υπόλοιπο πουρέ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα του βατόμουρου να κρυώσει και να φτάσει στους 25οC.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ελβετική μαρέγκα.
Με απαλές κινήσεις προσθέτουμε το ένα τρίτο της μαρέγκας στον πουρέ βατόμουρο για να αραιώσει και να γίνει πιο αφράτο το μείγμα.
Ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα.
Προσθέτουμε και τη σαντιγί και ομογενοποιούμε.
Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.
Σχόλια