Για τη μους καφέ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με 75 γρ. ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τοποθετούμε τον κάδο πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και χτυπάμε διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα, να γίνει αφρώδες και να φτάσει τους 70⁰C.
Επαναφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να κρυώσει.
Λιώνουμε τη ζελατίνη σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τον εσπρέσο και το λικέρ καφέ. Ενσωματώνουμε στους κρόκους.
Στο μεταξύ, χτυπάμε σε ιταλική μαρέγκα τα ασπράδια και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων και αναμειγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Συνεχίζουμε με τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Μοιράζουμε τη μους σε μπολ σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Σχόλια