Για τη μους
Τοποθετούμε σε μπεν μαρί τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάμε διαρκώς μέχρι να φτάσει το μείγμα τους 70 C.
Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να γίνει αφρώδες το μείγμα και να πάρει ξανθό χρώμα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία κάτω από τους 30 C.
Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Σχόλια